14 02 2021

980

E- İhracat’a Nasıl Başlarım

E- ihracat mağazanızda bulunan ürünleri internet siteniz üzerinden yurt dışına satmanız yani global olarak satış yapmanız anlamına gelir. E- ihracat bilinen ihracatın internet üzerinden yapılan halidir. E- ihracatta müşteri satın alacağı ürünü internet sitesi üzerinden alır ve size de siparişi alarak adrese göndermek kalır. E- ihracatta eğer iyi satışlar yapmak istiyorsanız ürün hakkında sunduğunuz görsellere ve satış yaptığınız internet sitesine önem vermelisiniz. Bunun nedeni ise satın alacak kişinin siteye güvenmesi ve aldığı ürünün görseldeki gibi olacağına kanaat getirmesi gerekir. Çalışacağınız kargo firmasının da aynı şekilde güvenilir olması gerekir. Satın alınan ürünün zarar görmeden teslim edilmesi için kargo çok önemlidir.

Peki e- ihracata nasıl başlarım diyorsanız e- ihracat yaparken iki şekilde satış yapabilirsiniz, bunlardan ilki e- ihracat sitelerini kullanarak satış yapmak. E- ihracat siteleri ile satış yapmak yeni başlayanlar için oldukça avantajlıdır. Bu sitelerde bir çok kişi sizin gibi satışlar yaparak para kazanmaktadır. Bu siteler yardımı ile satış yapmak hem daha az masraflı hem de daha kolay olacaktır. E- ihracatta de benzer yöntemler kullanılmaktadır. Yurt dışında kurulan bu siteler dünya üzerinde bir çok satış yapan mağazalara sahiptir bu mağazalardan biri de siz olarak global satış yapabilirsiniz. Bu ünlü siteler sayesinde mağazanız daha fazla ziyaret edilir ve ürünleriniz daha fazla incelenir. Tek yapmanız gereken bu sitelere satıcı olarak kayıt yapmak ve ürünlerinizi satışa çıkarmak.

İkinci seçenek ise özel e- ihracat sitesi açmaktır. Özel e- ihracat sitenizi kendiniz oluşturuyorsunuz yani bir web sitesi kuruyorsunuz. Bu web sitesinde kendinize özel bir logo, slogan ve misyon bulunmalıdır. Bu gibi şeylerin size özel olması sizi prestij sahibi bir markaya dönüştürür. Fakat başlangıçta kendinizi tanıtmak ve globale yayılmak zor olacaktır sabırlı olmalı ve tanıtımlar ile satışlarınızı artırmalısınız. İhracat sitesi olduğu için yurt dışından satın alınan ürünler için ödeme yapabilecekleri bir sistem geliştirmelisiniz. Aynı zamanda birden fazla dil seçeneği de bulundurmalısınız.

Sayfanıza müşteri çekmek için yapmanız gereken bazı şeyler vardır bunlardan ilki dijital pazarlama yöntemlerini takip etmektir. Çeşitli sitelere reklamlar vererek ürünlerinizi ve hatta sitenizi tanıtabilirsiniz. Mağazanız için sosyal medyada tanıtımlar paylaşabilir ve yayılmasını sağlayabilirsiniz.

E- İhracat Nedir?

E- ihracat mağazanızdaki ürünleri internet üzerinden başka ülkelerde bulunan müşterilerinize satış yapmaktır. Teknolojinin ve internetin çok sık kullanılmaya başlanmasıyla internet üzerinden alışverişte artmıştır. Covid- 19 ile birlikte dışarı çıkmayan ve yurt dışına gitmeyen insanlar e- ticaret ve e- ihracat sitelerini kullanmaya başlamıştır. Bu sayede gönderim maliyeti de azalmaya başlamıştır. Gönderim maliyetinin azalmasıyla daha fazla karlı bir işe dönüşmüştür.

E- İhracatın Faydaları Nedir?

E- ticarette ve e- ihracatta klasik mağazacılığa göre yatırım maliyeti oldukça azdır. Ödeme almak için online ödeme kullanılır ve bu sayede banka teminatına gerek de kalmaz. İhracatta ürünler konteynırlarda zarar örebilir ve bu da size büyük zararlar verebilir fakat bu ihtimal e- ihracatta oldukça düşüktür. Geleneksel ihracata göre e- ihracatta hedef müşteri kitlenize ulaşmak oldukça kolaydır. Dijital pazarlama stratejileri ile hedef kitlenizin sizi keşfetmesi daha hızlı olacaktır. İhracat yurt dışına yapıldığı için döviz size büyük karlar sağlayabilir. Devletin e- ihracat yapan mağazalara verdiği desteklerden de yararlanabilirsiniz


E- ihracatla ilgili daha fazla merak ettikleriniz varsa veya daha fazla çözüme ihtiyaç duyuyorsanız bizlere ulaşabilir ve buraya tıklayarak sitemizi ziyaret edebilirsiniz.