28 01 2021

902

E-Ticarete Nasıl Başlarım

E-ticaret'e Nasıl Başlarım?

E- Ticaret, 1995 yılında internet kullanımın yaygınlaşması ile tüm Dünyada yaygınlaşmaya başlamış ve son yıllarda ülkemizde de ciddi Pazar payına sahiptir. Bildiğimiz yüz yüze ticaretten farklı olarak birçok avantaja sahip olan e-ticaretin tüm detaylarını sizlerle paylaşacağız. E-ticaret ile ilgili bilinmeyenlere ve yanlış bilinenlere yanıt veriyor olacağız.

E-ticaret Nedir?

E-ticaret diğer adı ile elektronik ticaret; ticaretin elektronik yani internet ortamında yapılma işlemidir. E-ticaret 3 aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama Pazar araştırması ve reklamdır. İlk aşama ayrıca çok önemlidir. Diğer aşamalara geçmeniz, karlılığınız, bilinirliğiniz ve sektörde sürekliliğiniz için bu aşamayı iyi araştırmalı ve değerlendirmelisiniz.

 İkinci aşama ise sipariş ve ödeme. İlk aşamayı başarılı bir şekilde atlattıysanız artık siparişleriniz gelmeye başlamış olacaktır. Siparişe bağlı olarak kendinize bir ödeme sistemi seçmeli ve alış işleminden sonraki veriş işlemini tamamlamalısınız.

Son aşamamız olan teslimat ise müşterilerinizle aranızda ki güven bağını doğrudan etkileyecek bir aşamadır. Bu aşamada ne kadar hassas ve özverili davranırsanız bu 3 aşamayı başarılı bir şekilde tamamlayıp artık E-ticaret yani elektronik ticaret yapmaya başlamış olacaksınız.

E-Ticaretin Faydaları Nelerdir?

E-ticaret son yıllarda hızla büyüyen sektörlerin başında geliyor. Alıcıların bu sektöre ilgisi sektörün büyümesine yön vermiştir. E-Ticaretin faydaları, avantajlı yönleri saymakla bitmez. En belirgin özelliklerini belirtecek olursak;

·         İlk akla gelen avantajı diğer ticaretlerde olduğu gibi bir yer kiralamak, fatura ödemesi gibi birçok zorunlu ödemeden kurtulmuş oluyorsunuz.

·         Diğer faydalarından biri ise evde, tatilde, kafede bir tıkla ticaretinizi yapabilir fiziksel olarak bir yerde bulunma zorunluluğunuz olmamakta.

·         İster satıcı ister alıcı tarafında olun dünyanın istediğiniz yerine satıcı olarak ürününüzü gönderebilir ve alıcı olarak ta dünyanın istediğiniz yerinden ürünü satın alabilirsiniz.

·         Müşterileriniz için haftanın her günü ve günün her saatinde ulaşabilir olmanız da önemli faydalardan biridir.

·         Ayrıca stoksuz satış yaparak stok ya da depo gibi ekstra maliyetlerinde karşılamak zorunda kalmazsınız.

·         Müşteriler tek bir tuşla tüm ürünlerinizi görüntüleyebilir siz de geniş bir kitleye ürünlerinizi ulaştırabilirsiniz.

·         Elektronik ticaret aracılığı ile müşterilerinize geniş ürün yelpazenizi sunabilirsiniz.

·         Satışını yaptığınız ürünlerle ilgili ürün tanıtımını geniş tutup ürününüz hakkında detaylı açıklamalar yapabilirsiniz.

·         Ürünlerinizin satışını gerçekleştirdiğiniz platformda puan verme ya da yorum yapma gibi seçenekler var ise bu da satış yaptığınız pazarda müşterilerin sizinle ilgili fikir sahibi olmalarını sağlar.

 

 

E-ticarete Nasıl Başlayacağınızın Aşamaları Nelerdir?

Bu kadar avantajı olan bu platformda nasıl yer alacağınızdan da biraz bahsetmek isteriz.

Öncelikli olarak elektronik ticaret yolu ile satmak istediğiniz ürünü ve hizmeti belirlemelisiniz. Bu en önemli aşamalardan biridir. Hem kendi ilgi alanınızı hem de piyasanın o esnadaki ihtiyacını göz önünde bulundurarak bir tercih yapmalısınız. Ayrıca satacağınız ürünün ya da hizmetin karlılık oranını da göz önünde bulundurmalısınız.

Ürün ya da hizmet tercihinizi belirledikten sonra tedarik zincirinizi kurmalısınız. Ürünü ya da hizmeti en iyi seviyede, en iyi fiyatla müşterilerinize ulaşmasını sağlamak için tüm kanalları araştırarak en iyi tedarik zincirini temin etmelisiniz. Tedarik konusunda güven hususunun önemini de unutmamalısınız.

Tüm bunları belirledikten sonra son olarak alt yapısı güçlü bir e-ticaret sitesi kurmalı ve kurulu olan ve birçok platformda hizmet veren güvenilir e-ticaret sitelerinde satıcı pozisyonunda yer almak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Bu süreçleri tamamlarken reklam çalışmalarını da eş zamanlı yürütmeniz piyasaya girmeden önce potansiyel müşterilerinizin sizin hakkınızda fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

 E-ticaret çözümlerimiz ile ilgili bilgi almak için sitemiz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi ve fiyat teklifi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.