13 02 2019

3880

E-Ticaretin İşletmeler İçin Önemi

Günümüzde teknolojinin ve internet dünyasının gün geçtikçe artış göstermesi artık günlük birçok işimizi internet üzerinden yapmamızı sağlıyor. Gelişen internet dünyasının bizlere sunduğu önemli imkanlardan biriside e-ticaret yapabilmek imkanıdır. E-ticaret yapmak, gerek büyük firmalar için gerekse orta ölçekli küçük firmalar için büyük önem taşır. Hem avantajları hem dezavantajları bulunan e-ticaret sistemi üretici içinde tüketici içinde büyük önem arz eder.

Artık günlük hayatımız zaten yeterince yoğun. Çoğu işimizi yapmaya zaman ve fırsat bulamıyoruz. Bunlardan biriside tutkuyla bağlı olduğumuz alışveriş. Artık günlük hayatın çok yoğun olması sebebiyle alışverişe gidecek zaman bile bulamıyoruz. Fakat alışverişimizi e-ticaret siteleri üzerinden yapabiliriz. Yazımızda sizlere işletmeler için e-ticaretin önemini anlatacağız.


MÜŞTERİLERİNİZ FİRMANIZA İSTEDİĞİ ZAMAN ULAŞABİLİR

E-ticaret yapmanın en büyük özelliklerinden birisi müşteri kitleniz firmanıza istediği zaman istediği saatte ulaşabilmesidir. E-ticaret firmanızda 7/24 açık olan bir dükkanı gibidir diyebiliriz. Bu yüzden gece iz uyurken bile müşteriniz internet sitenize girerek alışveriş yapabilir. bu yüzden gerek erişebilirlik gerekse her zaman satış düşünüldüğünde e-ticaret işletmeler için çok önemlidir.


ZAMANDA TASARRUF SAĞLANIR

E-ticaret sadece tüketici için değil üretici içinde zamandan tasarruf sağlar. Elektronik ortamda gerçekleşen alışveriş genellikle daha hızlı gerçekleşir. Bu da zamanda tasarruf etmenizi sağlar. Aynı zamanda fiziksel bir dükkanda genellikle müşterilerle tek tek ilgilenmeniz gerekir. Fakat e-ticaret sisteminde böyle bir zorunluluğunuz yoktur.


DAHA FAZLA ÜRÜN SERGİLEYEBİLİRSİNİZ

Fiziksel bir dükkanınız olduğunda sergileyebileceğiniz ürünlerin sayısı bellidir. İstediğiniz ürünü istediğiniz kadar rafta tutamazsınız. Fakat e-ticarette böyle bir olay söz konusu değil istediğiniz ürünü istediğiniz süre e-ticaret sitenizde tutabilirsiniz. Buda sizin daha fazla ürün satmanıza olanak sağlar. Aynı zamanda daha fazla ürününüz olacağı için müşteri kitlenizde daha fazla olacaktır.


MASRAFLARI DAHA AZDIR

Eticaret sitesi sadece sitenizi kurma evresinde size ufak masraflara sebep olacaktır. Fakat sonrasında size çok büyük masraflara mal olmayacaktır. Fiziksel bir dükkana ise her ay sabit fatura ve kira masrafları gibi masraflar yaparız. Aynı zamanda eleman masraflarını da düşündüğümüz zaman e-ticaretin fiziksel dükkanlara göre daha masrafsız olduğunu söyleyebiliriz.